Vállalkozói Piactér,avagy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara webes hirdetési felülete

Írta: Kántor Csilla

2020.10.13.
iparkamara webes hirdetés

2020-ban elindult a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kialakított Vállalkozói Piactér, mely országos megjelenésű webes hirdetési platformot biztosít a vállalkozások számára.

Az MKIK a következő célokkal hozta létre a felületet:

 • vállalkozások működésének segítése
 • cégek közötti üzleti kapcsolatok élénkítése és támogatása
 • ingyenes lehetőség biztosítása a vállalkozások számára szabad kapacitásaik, termékeik, szolgáltatásaik megjelenítésére

Az oldalon megjeleníthetjük ajánlatainkat, illetve mi is válogathatunk mások ajánlatai között. Az ajánlatok típusa termék, vagy szolgáltatás lehet.

Ahhoz, hogy a Piactéren megjelenhessünk, regisztrálni kell magunkat.

Piactéren történő regisztráció lépései:

 1. Regisztráció az MKIK oldalán: https://mkik.hu/piacter/regisztracio
 2. Sikeres regisztráció után, a megadott e-mail címen az e-mailben kapott hivatkozásra kattintva, regisztrációnkat meg kell erősíteni.
 3. Ezután a következő üzenetet kapjuk: „A területi kamara státusz jóváhagyása után tud fiókjába belépni, amiről emailben értesítjük.”
 4. Ahogy (néhány perc múlva) megkapjuk a várva várt e-mail-t, már be is léphetünk a Piactér oldalára.

A Kamara felhívja rá a figyelmet, hogy maga az adás-vétel nem a felületen történik. A Piactér arra szolgál, hogy összekapcsolja a vevőt az eladóval. Megrendelésre, vásárlásra a kapcsolattartói adatoknál megadott elérhetőségeken van lehetőség. A Kamara így felelősséget sem vállal az oldalon létrejött adás-vételekkel kapcsolatban.

Az MKIK abban vállal szerepet, hogy a területi kamarák ügyintézői ellenőrzik az ajánlattevők hitelességét. Emellett létrehoztak egy olyan lehetőséget is, hogy a felhasználók véleményezhessék a cégek ajánlatait.

Ajánlatot közzétevőnek a következő adatokat kell megadnia:

 • ajánlat megnevezése
 • ajánlat típusa (termék/szolgáltatás)
 • TESZOR
 • mennyiség
 • mennyiségi egység
 • érvényesség kezdete
 • érvényesség vége
 • távolság kiválasztása telephelyhez képest (0-10km, 11-50km, 51-100km, országos)
 • ajánlat leírása

Ezután már csak be kell küldeni ellenőrzésre a létrehozott ajánlatot. Ne ijedjünk meg, ha a területi kamara nem hagyja mindjárt jóvá, ez a folyamat napokba is telhet.

Ha mi vagyunk a vevő, aki valamilyen terméket, vagy szolgáltatást vásárolna, akkor részünkre egy olyan lehetőséggel is kedvezett a kamara, hogy létrehoztak egy olyan menüpontot is, ahol értesítést kérhetünk az e-mail címünkre azokról az újonnan feltöltött hirdetésekről, melyek az általunk beállított TESZOR kódnak megfelelnek.

A cikk írása közben csak 47 ajánlat szerepelt a Vállalkozói Piactéren, pedig a bevezetés óta kb. már négy hónap eltelt. Ez a kevés szám valószínűleg abból is adódik, hogy a kamara nem igazán nyomja az orrunk alá a Piacteret, sokan nem is hallottak még róla. Emellett az is elmondható, hogy léteznek azért ennél felhasználóbarátabb weboldalak is.

A legnagyobb hiányosságának azt találtam, hogy igaz, hogy van kereső funkció, de ez nem az oldalra feltöltött ajánlatokra vonatkozik. Ha valaki az ajánlatok között keresni szeretne, tud választani termékek, valamint szolgáltatások kategóriát, de ezen belül sajnos egyesével kell átnéznie a kínálatot.

Talán sikerül majd felpörgetni előbb-utóbb a felületet. Ha egyre többen regisztrálnak, biztos áldoznak majd az oldal fejlesztésére. Én mindenesetre most tettem vele egy próbát.

A cikket Kiskó Anikó virtuális asszisztens írta, miközben www.virtualis-asszisztens.com weboldalához készített egy új ajánlatot a Vállalkozói Piactér felületén.

Hasonló bejegyzések

Hogyan hagyd abba a halogatást és legyél sikeres vállalkozó

Hogyan hagyd abba a halogatást és legyél sikeres vállalkozó

A halogatás egy rossz szokás, amely sok vállalkozót vagy leendő vállalkozót sújt. A többség akaratlanul szabotálja a saját vállalkozását az elnapolások miatt. A sikeres üzlet egyik alap pilléreként a jó időgazdálkodási képességet szokták említeni, viszont pontosan a...

Hol találok virtuális asszisztenst?

Hol találok virtuális asszisztenst?

Ha már eljutottál arra a pontra, hogy tudod, egyértelműen szükséged van egy virtuális asszisztensre, bizonyára szeretnéd tudni, hol találod a szakma legjobbjait. Mielőtt belevágsz a keresésbe, fontos, hogy tudd, milyen formában dolgoznak a virtuális asszisztensek: - a...