Váltani vagy nem váltani, ez itt a kérdés

Írta: Kántor Csilla

2020.02.02.
virtuális asszisztens

És itt nem az autóvezetésre kell gondolni 

Fónagy-Juhász Erika vagyok a FJERA Virtuális Asszisztencia megalapítója.

35 éves, kétgyermekes édesanya, közgazdász egyetemi diplomával, vállalkozási főszakiránnyal és területfejlesztő mellékszakiránnyal, több, mint 10 éves vidékfejlesztési, pályázatírási és banki, pénzügyi ismeretekkel, író szenvedéllyel.

Mióta elkezdtem a munka világában élni folyamatosan azon járt az agyam hogyan kéne valami olyan dolgot csinálni, amivel nem érzem azt, hogy mókuskerék az életem, ami szabaddá és boldoggá tesz.

Így találtam rá a Virtuális Asszisztensek világára és egyből beleszerettem.

Beleszerettem az általa nyújtott szabadságba, függetlenségbe, abba, hogy mások segítése révén kiteljesedhetnek a vágyaim és mindezt itthonról, nem feladva, háttérbe szorítva a családot.

Elszántság, kitartás, lelkesedés, szaktudás. Mosoly, kedvesség, határozottság, mindez mi én vagyok. Sokszor mondták rám, hogy „kicsi a bors, de erős”. Balettoztam, karatéztam, megtanultam mi az, hogy küzdeni akarás. Szentül hittem, hogy többről kell szólnia az életnek, mint, ahogy szokták mondani, a mókuskerékben tekerésről.

Kerestem, kutattam, hogy tudnék kiszabadulni a szürkeségből és valami olyan dolgot csinálni, amiben örömömet lelem, ami szabadságot ad, mindezt úgy, hogy az eszemet használom.

A gyerekeim megszületése után még erősebb lett bennem az önállóság utáni vágy, a hit, hogy lehet ezt másképp is csinálni.

váltani, virtuális asszisztens

Tudtam, hogy a kérdésemre a válasz valahol ott van az internet rejtélyes világában. Addig bújtam a netet amíg szembe nem jött velem két szó: Virtuális Asszisztens.Elsőre nem mélyedtem bele mit is jelent mindez. Nem gondoltam, hogy több lehet ez, mint egy titkárnői pozíció.

De nagyot tévedtem. Ott motoszkált a fejemben, hogy mi van, ha ez tényleg mégis olyan munka, amiről álmodtam. Sok utána olvasás, célirányos facebook csoportba való regisztrálás után rá kellett jönnöm ez az, amivel foglalkozni szeretnék. A szerteágazó érdeklődési körömet kiélhetem, változatosabbnál változatosabb munkákat elvállalva.

És miért éri meg egy cégnek Virtuális Asszisztenst alkalmazni?

Merült fel bennem a kérdés. Nemsokáig kellett rajta gondolkoznom, mert a válasz kézenfekvő volt. Nincsenek feleslegesen kifizetett irodai bérleti díjak, plusz rezsik, munkaórák, kávézásra, munkahelyi internetezésre kifizetett összegek (persze akkor csak, ha a munkakör nem az internet böngészése) csak a valós, ténylegesen elvégzett munka kerül kifizetésre.

Ki ne akarná mindezt?

Mindenkit arra buzdítok, aki egy kicsit is érzi magában a tüzet, a tenni akarást, hogy vágjon bele.

Minden céget, hogy ne féljenek a Home Officetól, merjenek élni a Virtuális Asszisztensek nyújtotta szolgáltatásokban rejlő lehetőségekkel.

Szóval váltani vagy nem váltani? Számomra nem is volt kérdés. Hajrá Virtuális Asszisztencia!

Köszönöm szépen a bemutatkozó cikket Fónagy-Juhász Erikának a FJERA Virtuális Asszisztencia megalapítójának.

Hasonló bejegyzések

Hogyan hagyd abba a halogatást és legyél sikeres vállalkozó

Hogyan hagyd abba a halogatást és legyél sikeres vállalkozó

A halogatás egy rossz szokás, amely sok vállalkozót vagy leendő vállalkozót sújt. A többség akaratlanul szabotálja a saját vállalkozását az elnapolások miatt. A sikeres üzlet egyik alap pilléreként a jó időgazdálkodási képességet szokták említeni, viszont pontosan a...