Weboldal készítés – start mező

Írta: Kántor Csilla

2020.02.06.
weboldal

Egy induló vállalkozás esetén (is) kulcsfontásságú, hogy legyen egy jól funkcionáló, felahasználóbarát és vevőszerző weboldala. Tudom, hogy mennyi bizonytalanság és kérdés van benned, ha most készülsz belevágni a weboldal készítettés világába. Ezért hoztam most egy szakértőt, aki segít neked a kezdeti lépésekben.

Interjú Mészáros Richárddal, a Ryck Poster grafikai stúdió vezetőjével

Mivel foglalkoztok a Ryck Poster  grafikai stúdiónál?

Vállakozásunk három nagy területen tevékenykedik:

 • grafikai tervezés: logó, arculat, molinó, plakát, szórólap
 • webfejlesztés: vállaljuk bemutatkozó vagy céges oldalak készítését, foglalkozunk webáruházakkal is. De nagyon sok egyedi elképzelés alapján kivitelezett honlap készült már a tervezőink által 
 • online marketing: Folyamatosan teszteljük a látogatottságot és egy eredményekben gazdag, jövedelmező kampányt hozunk létre Google Ads, Facebook is Instagram kampányok segítségével
ryckposter logo

Miért tartod fontosnak, hogy egy vállalkozásnak legyen weboldala?

weboldal a vállalkozás virtuális kirakata. Sok helyen a weboldalt portálnak vagyis bejáratnak, kirakatnak szokták hívni. Képzeld el, hogy a céged a legnépszerűbb, legforgalmasabb utcában van, viszont a kirakatod ablaka koszos, bent az áruid rendezetlenek, lejárt divatúak. Minden bizonnyal senki nem lesz, aki nálad költené el szívesen a pénzét. Ugyan ez a helyzet a weboldallal is. Vágási Feri a Szomszédok című sorozatban már 1995-ben megmondta, hogy be kell szállni az internetbe–  ez azóta sem változott, csak ma már máshogy fogalmazzuk meg. Lerágott csont, de igaz, hogyamelyik vállalkozás nem rendelkezik online jelenléttel, az nem létezik.

Mi mindenre szolgál egy weboldal?

Így válik a céged hitelessé.Ha valaki szeretne többet megtudni a cégedről, az elsőként a Google keresőt fogja használni. Beüti a vállalkozásod nevét és ha semmilyen találatot nem fog kidobni, akkor garantált a vevő vesztés. A weboldal biztonságot ad a vevőidnek.

Weboldal azért is kell, mert a konkurenciádnak is van.Te kiben bíznál meg jobban? Egy szolgáltatóban, akinek a céges nevére egyedül az online cégjegyzékben találsz bejegyzést? Vagy olyanban, akinek van egy profin elkészített, információban, képekben, referenciákban, blogban gazdag weboldala?

Továbbá:

 1. Arculati elemként prezentálja a vállalkozást
 2. Az információszolgáltatás, kapcsolattartás és üzletkötés helyszíne (például grafikai anyag megrendelés kapcsolati űrlapon keresztül, szállás lefoglalása, rendelés webáruházból)
 3. Önkifejezés eszköze (például fotósoknak portfólió bemutatása, coach szakmai blogja)
 4. Cselekvésre (vásárlásra) ösztönöz, segít az ismertség növelésében, az imázs építésében

Milyen hasznos tanácsokat tudsz adni azoknak, akik weboldal készítés előtt állnak?

1. Legyen meghatározva a weboldal célja

Bár eléggé banálisnak tűnik, de ezt az elején kell tisztázni és meghatározni. Az internetezők 90%-a információt keres, valamilyen problémáját szeretné megoldani. Lehet a világon a legszebb a te weboldalad, ha a rajta lévő tartalom senkit nem érdekel és nem ösztönöz cselekvésre, mai csúnya szóval (vagy divatos , mindenki döntse el 🙂 ) élve nincs konverzió. Nem veszi fel veled a kapcsolatot, nem iratkozik fel a hírlevélre, nem foglal időpontot, nem rendeli meg szolgáltatást és nem vesz terméket.

2. Kik fogják az oldalt látogatni?

Újonnan induló cég esetében komoly piackutatást igényel a célpiac, vásárlóerő felmérése. A célpiac meghatározza (egészen olyan mélységig, hogy kor, nem, érdeklődési kör) a weboldal tartalmát, nyelvezetét és stílusát. Egészen máshogy kell kommunikálni egy műkereskedőnek és egy autószerelőnek.

3. Mennyi pénzt szán a megvalósításra és mi az elkészítési határidő?

nyereségtermelő weboldala cég profiljának megfelelő keresőszavakkal a keresési találatok első két oldalán helyezkedik el. A grafikája megnyerő, informatív, átlátható, bizalomgerjesztő. Ezek megvalósításának ára van és időbe telik.

Az egyeztetések során az alábbiakra is rá fogunk kérdezni. Ebből fog összeállni egy brief, amiből a fejlesztő csapat megkezdi a munkát.

 • milyen funkciókat szeretne az oldalra
 • van-e már valamilyen elképzelése, más oldal ami tetszik
 • grafikai kikötések a leendő arculattal kapcsolatban
 • van-e már regisztrált domain név és hozzá tárhely

A weboldal egy olyan eleme a vállalkozásnak, ami végigkíséri a tevékenység minden állomását. Ezért fontos, hogy a megrendelő büszke legyen a végeredményreés bátran merje a nagyvilág elé tárni az oldalt.

A Ryck Posternél mi ezen dolgozunk.

Ha szeretnéd, hogy a Ryck Poster készítse el a profi weboldaladat, keresd őket www.ryckposter.hu -n vagy Facebook oldalukon.

Hasonló bejegyzések

Hogyan hagyd abba a halogatást és legyél sikeres vállalkozó

Hogyan hagyd abba a halogatást és legyél sikeres vállalkozó

A halogatás egy rossz szokás, amely sok vállalkozót vagy leendő vállalkozót sújt. A többség akaratlanul szabotálja a saját vállalkozását az elnapolások miatt. A sikeres üzlet egyik alap pilléreként a jó időgazdálkodási képességet szokták említeni, viszont pontosan a...